Activiteiten

Activiteiten

Wij hebben een zeer actieve activiteiten commissie, die zich bezig houdt met het organiseren van leuke activiteiten voor leden en niet-leden. 

Kijk in onze agenda voor de specifieke informatie voor dit jaar!

Buitenritten

De Haoler Rûters organiseert jaarlijks verschillende buitenritten. Een ochtenrit naar het bos, een middagrit naar het defensie terrein of een dagje met de paarden spelen in het water.

Voor meer informatie bekijk onze agenda, mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met de activiteiten commissie.

Doedag

Omdat de Haoler Rûters draait op vrijwilligers en wij graag onze locatie netjes willen houden, hebben we twee keer per jaar met alle leden een doedag.
Deze dag gaan wij belangrijke reparaties uitvoeren en grote schoonmaak houden in de unit.

Kijk in onze agenda voor de specifieke informatie voor dit jaar!

 Hippisch Hooghalen

De vijfde editie van onze oefencross is een feit. Wederom mogen gebruik mogen maken van oefenterrein “De Haar” van defensie (tegenover het TT-circuit). Dit terrein leent zich perfect voor dit evenement door zijn brede en lang gestrekte witte zandpaden die over een goede bodemgesteldheid beschikken. Er is een fanatieke bouwploeg die ontzettend hard gewerkt heeft om er een “echte cross” van te maken. De hindernissen zijn tussen de 50 en 80 cm die overigens niet verplicht zijn te springen. Tijdens deze oefencross is het ook mogelijk om in tweetallen te starten.

Net als vorig jaar hebben wij in samenwerking met onze dressuur commissie ook  een officiële dressuur wedstrijd voor de ruiters die dit willen combineren. Ook voor de niet startkaart houders is er een klasse BB. Alleen crossen of alleen dressuren is ook mogelijk. Het terrein wordt wel zo ingedeeld dat de beide onderdelen geen last van elkaar ondergaan.

hier enkele filmpjes van onze oefencross:

2016: Anne van den Eerenbeemt: https://www.youtube.com/watch?v=3if0D_OLb-0

2015: Lisanne Theunissen:  https://www.youtube.com/watch?v=nckK9xo7ZIU

2014: Roos Huisman: https://www.youtube.com/watch?v=TIgDp6cvc1s

2013: Laura van Trigt en Sanne Broersma: https://www.youtube.com/watch?v=2Pi9Zi-9pas

 Oliebollenactie

 Jaarlijks gaan de leden van de Haoler Rûters de straat op in Hooghalen om oliebollen en knieperties te verkopen. Dit doen ze in samenwerking met bakkerij Fledderus die voor heerlijke oliebollen zorgt.  De opbrengst gaat naar de rijvereniging en wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de leden en ter verbetering van de locatie.

Kijk in onze agenda voor de specifieke informatie voor dit jaar!

Ponykamp

Jaarlijks hebben wij in de laatste week van de zomervakantie een ponykamp voor de leden van de Haoler Rûters en ruiters en amazones uit de omgeving.  Het ponykamp is een midweek vol plezier voor de jeugdleden, begeleiders en hun pony’s en paarden!

Kijk in onze agenda voor de specifieke informatie voor dit jaar!

Wedstrijden

Hippisch Hooghalen Dressuur wedstrijd KNHS:

Tijdens de oefencross in het voorjaar organiseren wij ook onze jaarlijkse dressuur wedstrijd. Dit is een officiële KNHS outdoor dressuurwedstrijd op grasbodem in Hooghalen. Het concours is erg populair in het noorden van het land. Een aparte commissie zorgt ervoor dat de organisatie van de wedstrijd elk jaar weer voorspoedig verloopt. Startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.wedstrijdplatform.nl

Kijk in onze agenda voor de specifieke informatie voor dit jaar!